Hosszútávú lakáskiadás

Jellemzők: folyamatos tartósbérlet – Megbízás időtartama: minimum 3 év – Szolgáltatás díja: 10-12%

Szolgáltatásaink

Budai ingatlanok hosszútávú, tartós bérletbe történő gyors kiadását biztosítjuk előszűrt, igényes bérlőknek, teljeskörű ingatlankezelői szolgáltatással. Ezt a szolgáltatást olyan ingatlanbefektetőknek és vidéken, vagy külföldön élő lakástulajdonosoknak ajánljuk, akik maguk nem tudnak, vagy nem kívánnak az ingatlannal foglalkozni, helyette inkább szeretnék hátra dőlni és a teljes ügyintézést egy megbízható, profi csapatra bízni.

Bérlő közvetítés

Amikor hosszabb időre adja albérletbe a lakását, kritikusan fontos hogy kinek adja oda és az illető hogyan fogja használni az Ön tulajdonát. Felelős ingatlankezelőként alaposan megszűrjük Önnek a bérlő jelölteket és gondoskodunk róla hogy biztos keresetű, a környezetére igényes, jól szituált bérlőt költöztessünk a lakásba.

Bérleti szerződés, teljeskörű ügyintézés

Hosszútávú lakáskiadásnál teljeskörű jogi ügyintézést vállalunk, így minden gondot leveszünk a tulajdonos válláról. Minden hosszútávú lakáskiadáshoz egyéni szerződést kötünk, melyben egyéni megegyezés alapján rögzítjük a bérlési és a fizetési feltételeket, időpontokat. Intézzük a közjegyzői hitelesítést és minden egyéb adminisztratív feladatot ellátunk. Gondoskodunk róla, hogy a bérlő kényelemben, a tulajdonos pedig biztonságban érezhesse magát a kiadás időtartama alatt.

Szolgáltatók, közművek, éves karbantartás

Az összes közművel kapcsolatos teendőt gyorsan, szakszerűen látunk el, legyen szó időközi, vagy éves leolvasásról, bediktálásról, vagy a kéményseprő beengedéséről, esetleg vízóra cseréről. A szolgáltatóknak fizetendő számlák beszedéséről és befizetéséről is gondoskodunk. Az évente szükséges műszaki karbantartásokat elvégeztetjük.

Kaució letétbe helyezése, kezelése

Egy tartósbérbe adott lakásnál jellemzően 2 havi bérleti díjnak megfelelő kauciót szedünk be, melyet letétbe helyezünk a bérlet végéig. Ezen összeget kizárólag a bérlő likviditási problémáinak áthidalására, vagy a felmerülő károk javítására használjuk. A bérlet lejártával, a lakás átvételekor ellenőrizzük az amortizációt, szükség szerint levonjuk a károkozást és visszaadjuk a kauciót.

Pénzkezelés – Bérleti díj & Rezsi

Jól szervezett, biztonságos és átlátható pénzkezelési rendszerünk biztosítja Önnek minden hónapban a bérletidíj és rezsi rendszeres, pontos beszedését és továbbítását, valamint a bérlőtől átvett kaució szakszerű kezelését is.

Lakás átadás, átvétel

Minden bérlőre kiemelt figyelmet fordítunk a lakás átadásakor, hogy igazán otthon érezhesse magát. A lakás átadása személyesen történik, mely során részletesen tájékoztatjuk a bérlőket minden a lakást érintő tudnivalóról. Az átvétel során ellenőrizzük a lakás és a berendezés állapotát, és a kauciót annak függvényében adjuk vissza, történt-e bármilyen károkozás.

Bérlővel kapcsolatos teendők intézése, kapcsolattartás

Bérlőinknek folyamatos kapcsolattartást és segítséget biztosítunk, hogy itt tartózkodásuk igazán gondtalan lehessen. A bérlés ideje alatt folyamatos telefonos készenlétet biztosítunk több nyelven (angol, német, magyar), így a bérlőnek bármilyen kérdése vagy kérése van, rövid időn belül segítünk neki megoldani. Külföldi bérlőink nagyon hálásak, hogy segítünk nekik felmerülő gondjaik megoldásában, legyen az autójukat, vagy Budapesten való eligazodásukat érintő probléma.

Lakástakarítás

Igény szerint a bérlés folyamán is biztosítjuk a bérlőinknek, hogy előzetes egyeztetés után, felár ellenében takarítói és vagy házvezetői feladatokat is szívesen ellátunk. Tulajdonosi kérésre pedig a lakás kiadás előtti átfogó nagytakarítását is vállaljuk, amivel akár 5-10%-al többért is ki fogjuk tudni adni az ingatlant.

2 bérlő közötti lakás frissítés

Szükség szerint elvégeztetjük két bérlő között a lakás tisztasági festését, tapétázását, illetve a sérült vagy kopott bútorok cseréjét és bárminemű javítást. Igény szerint akár a lakás színvonalát, ezzel együtt pedig a bérleti díjat is emelő lakberendezési tanácsokkal is ellátjuk.

Számlázás & Elszámolások

Bérlőink részére kiállítjuk a számlákat, a tulajdonosok nevében, egy számlázó program segítségével. A pontos elszámoláshoz havonta részletes beszámolót készítünk, amiben látja a bevételt, jutalékot, illetve a fizetendő rezsit és adókat is.

Adóbevallás

Az általunk kezelt ingatlanoknál vállaljuk az adó bevallások elkészítését és benyújtását. Fontos számunkra, hogy az időigényes ügyintézések és a nagy figyelmet igénylő bevallások ne terheljék a tulajdonosokat.

BudaPrime - ingatlan befektetés

Van egy ingatlana, de nem tudja milyen célra, hogyan, kinek és mennyiért kellene kiadnia?

Kérje szakértő Ingatlankezelőnk tanácsát!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

BudaPrime Ingatlankezelés​

1114 Budapest, Bartók Béla út 21.